Klachtenregeling

Als je een klacht hebt over Twee, dan kun je deze indienen door het invulformulier onderaan de pagina te gebruiken. Stuur je liever een mail, gebruik dan het adres klacht@ditistwee.nl.

Je klacht wordt behandeld door de hoofdredacteur van Twee, Willem Stegeman. Als je telefonisch contact met ons opneemt naar aanleiding van de door jou ingediende klacht, kun je dan ook naar hem vragen. Is Willem niet direct beschikbaar, dan zorgt degene die je aan de lijn hebt, dat je bericht alsnog bij hem terecht komt.

Twee legt jouw klacht intern vast in een klachtenformulier. Dat doen we om ervoor te zorgen dat alle relevante informatie geclusterd is. We gebruiken het klachtenformulier niet alleen om jouw klacht op te lossen, maar ook om ons (programma-)aanbod en de bedrijfsvoering te verbeteren. Met het oog op de AVG-wetgeving worden jouw persoonsgegevens alleen bewaard zolang je klacht in behandeling is.

Op jouw klacht wordt door Twee binnen 5 werkdagen gereageerd. In ieder geval ontvang je binnen deze termijn een bevestiging van ontvangst. Soms kan een klacht snel worden opgelost, bijvoorbeeld als het gaat om het corrigeren van een typefout of een onvolledig nieuwsbericht, maar soms hebben we ook meer tijd nodig. In die gevallen sturen we je aanvullende informatie over de procedure.

Je klacht wordt altijd geanalyseerd, zodat we de oorzaak kunnen achterhalen. Bovendien bepalen we of we je klacht terecht vinden. Het kan voorkomen dat jouw klacht samenhangt met een journalistieke of creatieve keuze die Twee heeft gemaakt en die niet overeenkomt met jouw voorkeur. We koppelen onze afwegingen sowieso altijd aan je terug, nadat we een beslissing hebben genomen.

Als Twee besluit dat jouw klacht terecht is, nemen we ofwel een corrigerende maatregel om daarmee de klacht op te lossen, ofwel een preventieve maatregel om herhaling te voorkomen. Het kan ook zijn dat we beide doen. Ook hierover zullen we je informeren.

Alle klachten worden door Twee voor een periode van vijf jaar digitaal bewaard.

 

Klachtenformulier

Je naam is nog niet ingevuld.
Invalid Input
Invalid Input
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in waarop we je kunnen bereiken
Geef ons uw klacht door

Contactgegevens

Bezoekadres

Vijgensteeg 2
3111 PT Schiedam

 

Telefoonnummers

Redactie: 010 - 426 3600
Radiostudio:   010 - 426 1212

 

 

E-mailadressen

(Nieuws)tips / redactie:  redactie@ditistwee.nl
Overige vragen:  info@ditistwee.nl