advertentie

Presentatie over inclusiviteit zorgt weer voor vragen van OuderenPartij Schiedam

Maarten Reuderink, fractievoorzitter van OuderenPartij Schiedam, heeft vragen gesteld over een presentatie van mevrouw Zeefuik. De presentatie werd gehouden op 21 maart tijdens een door de gemeente Schiedam georganiseerd inclusiediner. Hier werd onder andere ook gesproken over het veranderen van straatnamen.

Presentatie over inclusiviteit zorgt weer voor vragen van OuderenPartij Schiedam
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 27 mei 2024 16:49

“In hoeverre de presentatie heeft bijgedragen aan het ongemakkelijke gevoel van verschillende participanten kunnen wij niet beoordelen”, schrijft Maarten Reuderink in een bericht aan het college. “Ook weten wij niet in hoeverre de presentatie van mevrouw Zeefuik, onder verantwoordelijkheid van het college, strookt met het beleid van de gemeente Schiedam.”

Het is niet voor het eerst dat de partij vragen stelt over dit onderwerp: de partij deed dat al twee keer eerder in april. Toen liet de gemeente weten dat de bijeenkomst is bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan over verschillende meningen en deze zonder oordeel met elkaar te delen. “Daarbij is er ook ruimte voor gevoelens van ongemak. Door dit bespreekbaar te maken, willen we mensen verbinden” aldus de gemeente toen.

De OuderenPartij Schiedam vroeg eind april ook om de inhoud van de presentatie van mevrouw Zeefuik, maar heeft deze niet gekregen. Nu vraagt OPS wederom aan de wethouder om de presentatie toe te sturen.