advertentie

NRC: ‘Van Uffelen spant kort geding aan om terug naar huis te mogen’

De advocaat van de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen heeft een bestuurlijk kort geding aangespannen tegen de gemeente Vlaardingen, zo meldt NRC. Van Uffelen wil namelijk naar huis. “Er is geen aanslag geweest terwijl de loodgieter aanwezig was”, zegt advocaat Richard Korver tegen NU.nl.

NRC: ‘Van Uffelen spant kort geding aan om terug naar huis te mogen’
Ron van Uffelen, screenshot © Rijnmond
redactie

door redactie

maandag 27 mei 2024 19:21

De advocaat stelt dat het sluiten van de woning aan de Gretha Hofstralaan leidt tot ontwrichting van het leven van de kinderen van Van Uffelen. Meerdere malen benadrukt hij dat Van Uffelen niet verantwoordelijk is voor de situatie. “Hij zegt geen strafblad te hebben en niet te weten wie achter de aanslagen zit”, valt te lezen in NRC.

“Hij wil dat iedereen weet dat hij slachtoffer is, en geen crimineel”, zegt advocaat Korver tegen NRC. “Hij wil dat de burgemeester zijn gezin beschermt, in plaats van dat hij hem de schuld geeft.” Korver heeft al op meerdere manieren geklaagd bij de gemeente, politie en OM. Hij vindt onder andere de schadevergoeding van 10.000 euro, die Van Uffelen kreeg van de gemeente Vlaardingen, te mager.

588e420ab7551e7b8d5d7f5dc921a3e0 XL

Het huis van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan, foto: Twee

Onjuiste informatie

De advocaat van Van Uffelen heeft afgelopen maanden meerdere malen mailcontact gehad met de politie. NRC heeft de mails ingezien. Hierin valt te lezen dat de Rotterdamse politie erkent onjuiste informatie te hebben gegeven aan de gemeente Vlaardingen. Mede op basis van deze informatie nam burgemeester Wijbenga maatregelen.

De politie zou onterecht hebben gesteld dat de loodgieter weet wie er achter de aanslagen zit en ten onrechte aan de gemeente hebben doorgegeven dat Van Uffelen niet wilde meewerken aan het politieonderzoek. De gemeente Vlaardingen laat aan NRC weten dat dit niets verandert aan de maatregelen die genomen zijn.

Het kort geding dient op 6 juni. Waarschijnlijk volgt een week later de uitspraak.