Excelsior´20 uitgeschakeld in nacompetitie

Excelsior´20 heeft zich dinsdagavond niet kunnen plaatsen voor de volgende ronde in de nacompetitie voor een plaats in de Tweede Klasse van volgend seizoen. De Schiedamse club verloor op het eigen Sportpark Thurlede met 1-4  van CKC uit Rotterdam.

Patrick de Boer

door Patrick de Boer

dinsdag 28 mei 2024 22:43

In de eerste helft waren de clubs qua score nog aan elkaar gewaagd. Na een 0-1 achterstand scoorde Excelsior´20 nog in de eerste helft de gelijkmaker. Vlak voor rust kwam CKC echter opnieuw op voorsprong. De derde treffer van CKC, die vlak na rust werd gescoord, bleek het sleutelmoment van de wedstrijd te zijn waarna de Schiedamse club ook nog de vierde tegentreffer moest incasseren.

Op X kijkt Excelsior´20 terug op een hele goede eerste seizoenshelft waarin het de eerste periodetitel veroverde. Door die titel had de Schiedamse club zich al vroeg geplaatst voor deze nacompetitie. De tweede seizoenshelft ging een stuk minder voor de jonge Schiedamse ploeg, die uiteindelijk op de zevende plaats eindigde. Ondanks die veel mindere tweede seizoenshelft kijkt de Schiedamse ploeg met tevredenheid terug op het seizoen omdat het verblijf in de Derde Klasse, als promovendus vanuit de nacompetitie, nooit in gevaar is gekomen.